“Izbor sportiste Sanskog Mosta”

“Izbor sportiste Sanskog Mosta”

Aktuelno

Upravni odbor Sportskog saveza općine Sanski Most imenovao je Žiri za „Izbor sportiste 2015. godine“, koji će na osnovu prijedloga iz sportskih kolektivia proglasiti najbolje.

Predsjednik žirija je profesor Asmir Džafić, član predsjedništva NK Rudar iz Kamengrada, a članovi su profesor Edin Jakupović, ispred Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja, Muhamed Kolaković, trener Judo kluba „ Sana“, profesor Ahmet Nalić, član Šahovskog kluba „Dr Dido“ i Edin Talundžić, urednik Radio Sane.

Žiri će se sastati u petak, 18 decembra, i donijeti svoju Odluku o izboru najboljih sportista koju će upututi Upravnom odboru Sportkkog saveza na verifikaciju. Sportski savez je uputio na adrese svih sportkih kolektiva dopise sa pravilima i kriterijima o imenovanju najboljih o Izboru sportiste za 2015. godinu, a klubovi su dužni do sutra dostaviti prijave i dokaze za predložene kandidate, a neblagovremene i nepotpune prijave Žiri neće razmatrati.

Predlagači mogu kandidovati samo jednog kanditada za svaku kategoriju, dok se uz kanditaturu mora dostaviti i službeni dokaz o ostvarenom plasmanu kandidata, bilten sa takmičenja ili kopija zapisnika.

Pomenimo, pravilnikom Općinskog sportkog saveza za izbor sportiste godine osim proglašenja svaukupnog najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta za 2015. godinu, planiran je i izbor najuspješnijih sportista i ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, juniora i kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji, a izvršiće se izbor i najuspješnijjeg trenera i sportskog radnika u ovoj godini. Prizanja će se dodjeliti za doprinos i razvoj invalidnog sporta .

Također, posebna priznanja će se dodjeliti i za ostvarene sportske rezultate u loptaškim, borilačkim, bazičnim i ostalim sportovima, te za ostvarene rezultate u školskom sportu i to najuspješniji sportaši učenici u muškoj i ženskoj konkurenciji za osnovne i srednje škole.

Posebna priznanja Sportki savez će uručiti perspektivim sportašima uzrasta. Imena najuspješnijih bit će zvanično objavljena na manifestaciji Izbora sportiste, a datum i mjesto održavanja ovog sportko – zabavog događaja bit će naknadno određen.

Pretraga

Na vrh stranice