Sanske košarkašice pobjedom u novu sezonu

Sanske košarkašice pobjedom u novu sezonu

Aktuelno

U okviru prvog kola prvenstva Kantonalne lige USK za košarkašice Ženski košarkaški klub „Sana“ iz Sanskog Mosta u nedjelju je u Bihaću sa visokih 41:15 porazio „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe.

Bilo je ovo odlično izdanje Sanjanki kojim su najavili kandidaturu za osvajanje šampionske titule. Sanske košarkašice su od početka krenule silovito i stvorile prednost, a svoju dominaciju su pokazali u trećoj četvrtini koju su dobili sa 13:0.

Najefikasnija u redovima „Sane“ bila je Amela Jakupovic sa 17 poena, Jovana Janjetović postigla je 13 poena, Aldina Zulić 5, Lejla Aganović 4 i Sarah Omic 2 poena , a još su igrale Alejna Lasić, Dženana Veletanlić, Jasmina Besić, Merisa Omerović, Almina Malovčić i Ajla Mehinović.

Trener Emir Lasić nije krio zadovoljstvo ostvarenim visokim rezulatom, a posebno igrom i zalaganjem svojih košarkašica.

Čestitao je svojim igračicama na važnoj pobjedi, a posebno je pohvalio jedino pojačanje sanskog kluba. „ Jovana je odlična u igri, pokupila je skoro sve lopte u odbrani i pokazala je da je visoko kvalitetna igračica. Prva pobjeda i podstrek ka prvom mjestu.

Bitno istaći da su priliku dobile sve igračice, a kolektivnom igrom i odnosom sam zadovoljan“, rekao je Lasić. U Kantonalnoj ligi za košarkašice takmiče se četiri kluba, igra se po turnir sistemu i odigrat će se četiri kola.

Domaćin prvih utakmica na početku sezone je Bihać i postignuti sljedeći rezultati: „Bosna XXL“ Bihać – „Mladost“ Bosanski Petrovac 45-40 „ Bosna XXL“ Bratstvo 53-40. Domaćin drugog kola je Bosanski Petrovac, zatim slijedi Bosanska Krupa i na kraju Sanski Most.

Pretraga

Na vrh stranice