Održana Skupština RK “Sana 7”

Izabran novi predsjednik i Upravni odbor RK “Sana 7”

Na zahtijev 1/3 članova Skupštine predsjednik Jasmin Burnić je sazvao vanrednu sjednicu Skupštine iz razloga odustajanja 3 člana Upravnog odbora i neophodnog koptiranja jednog broja novih članova u Skupštinu RK “Sana 7”.

Skupština kluba je održana 16.01./23. godine u prostoru JU Gradska Dvorana uz prisustvo članova Skupštine i dijela članova kluba. Sportska javnost Sanskog Mosta upoznata je sa takmičarskim problemima ovog našeg Prvoligaša, a najizraženiji problem je raster igrača na koje je trener Maličević mogao računati. Drugi problem je odustajanje 3 člana iz rada Upravnog odbora tako da je većina obaveza bila na predsjedniku Jasminu Musiću i treneru Senadu Maličeviću.

Znatnu pomoć u ovim otežanim uslovima rada i takmičarima imali su od par starijh igrača na čelu sa Gojkom Blagojevićem koji su kako tako uticali da se obezbjede minimalni uslovi za odigravanje utakmica i putuje na gostijuće utakmice.

U Skupštinu su koptirani; Aiman Sawanda, Mersad Talić, Mirza Osmanović, Senad Maličević i Ferid Kuželj. Potom je vođena rasprava po pitanju prvog čovjeka ovog sanskog Prvoligaša. Delegati Skupštine su se zahvalili dosadašnjem predsjedniku Jasminu Musići na uloženom trudu i posvećenom vremenu sa konstatacijom da je mnogo puta bio usamljen i sam morao riješavati poslove koji nisu u nadležnosti predsjednika i putovati na sve gostijuće utakmice i žrtvovati svoje vrijeme i porodične obavezenisu , članovi sa nadom vjeruju da će i dalje biti podrška kluba i uz klub.

Za novog predsjednika je predložen Armin Grbić. Jednoglasnim izjašnjavanje članova Skupštine Armin Grbić je dobio punu podršku članova Skupštine i jednoglasnim izjašnjavanjem imenovan za predsjednika. Armin Grbić je preko deset godina igrač kluba i jedan od nosioca igre sanski rukometaša a bio je i trener omladinske selekcije.

U novi Upravni odbor izabrani su poznata imena i ljudi koji su ostavili dubok trag u radu i opstojnosti rukometnog kluba a to su; Ibrahim Alihodžić, Adi Kuršumović, Admir Talić i Armin Hasanbegović a po funkciji predsjednik kluba je član Upravnog odbora i predsjedavajući Upravnog odbora.

Novoizabranim članovima kako Skupštine tako i novom Upravnom odboru želimo uspješan rad i dobre takmičarske rezultate kao punu posvećenost omladinskim kategorijama u klubu.

Izvor: E.Sana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *