Nagrađeni sportisti ostvarili odlične rezultate na brojnim takmičenjima širom BiH

Na nedavno održanom izboru najuspješnijih sportista Sanskog Mosta za 2022. godinu, pored Amele Trožić koja je drugu godinu za redom proglašena za sportistu broj jedan u gradu na dvet rijeka, Općinski sportki savez je dodijelio nagrade i za najbolje sportiste u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Kako je rečeno na ovoj svečanosti, sanski sportisti su i u protekloj godini ostvarili vrhunske rezultate i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima, nego i na međunarodnoj sceni. Za najuspješnijeg kadeta je proglašen  Hanan Avdić, član KBK “Galaja”. On je na prvenstvu BiH u Sarajevu osvojio 2. mjesto, dok je prva mjesta i zlatne medalje osvojio na Balkanskom kupu u Tešnju, te na međunarodnom turniru “Sana open 2022”.

Najbolja kadetkinja je Adela Nalić, ćlanica JK “Sana”. Njeni zvanični rezultati u 2022 godini su: 1. mjesto USK Bihać, 1. mjesto Federalno prvenstvo Sarajevo, 2. mjesto Državno prvenstvo u Vitezu, te je kao članica reprezentacije BiH izborila plasman na Balkansko prvenstvo u Grčku grad Kozani. U prošloj godini osvojila je i veliki broj medalja u  Sloveniji, Hrvatskoj i BiH.

Najuspješnija juniorka je Hena Maunić, članica ŽKK “Sana”. Rođena je 2008. godine, a kapiten je kadetske i juniorske selekcije koje se takmiče u ligi mladih USK i Ženskoj omladijskoj ligi BiH. Najbolji je stijelac sa prosjekom 20 poena po utakmici. U 2022. godini našla se i na spisku reprezentacije na dva okupljanja selekcija U-14 i U-16. Prošle godine je sa reprezentacijom USK nastupila na Igrama prijateljstva u italinajskom gradu Trstu. Najuspješniji junior je Muhamed Seferović, člam KBK “Galaja”, koji je na prvenstvu BiH u Sarajevu osvojio zlatnu medalju, a 1. mjesto je osvojio i na Euro kupu u Tešnju.  Seferovićje u dresu reprezentacije BiH učestvovao na Svjetskom kickboxing prvenstvu u italijanskom gradu Jasolo.

Za nauspešjnijeg sportistu u muškoj konkurenciji proglašen je Jasmin Ališić,  ,AK „Sana“, koji je osvojio 6. mjesto na prvenstvu BiH za seniore u Sarajevu u disciplini na  10.000 metara, te sedmo mjesto na državnom prvenstvu u Zenici u disciplini na 3.000 metara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *