Održana izborno-izvještajna Skupština OKK “Sana”

OKK „Sana“ je održala redovnu Izvještajno-izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ovog uspješnog sportskog kolektiva. Za predsjednika kluba je imenovan Jasmin Burnić, funkciju potpredsjednika će obavljati Sanjin Aganović, a članovi Upravnog odbora još su Mersad Talić, Husein Kadirić i Muris Avdić. U tročlani nadzorni odbor su izabrani Midho Burnić, Admir Ćurt i Alma Seferović , a novi članovi Skupštine su većinom roditelji djece koja treniraju i nekadašnji košarkaši kluba.

Na sjednici je razmatran i prihvaćen Izvještaj o radu kluba za 2022. godinu sa finansijskim izvještajem, te je usvojen plan rada i financijski plan za tekuću 2023. godinu. Kako je između ostalog istaknuto, u klubu trenira 46 dječaka razvrstanih u tri kategorije koji su u prošloj godini uz redovne treninge odigrali 24 utakmice u prvenstvu Omladinske lige USK i to predpioniri 6, pioniri 8 i kadeti 10 utakmica. Sve tri selekcije su uzele učešće i u Igrama prijateljstva „Kinder kup“ , a također mini – selekcija je uzela učešće u novo osnovanoj regionalnoj ligi pod nazivom „Kids kup“ u kojoj se takmiči osam ekipa iz USK i Republike Srpske.

Klub je učestvovao i na dva turnira i to kadeti u Tuzli i pioniri u Kozarskoj Dubici, a odigran je i veliki broj prijateljskih utakmica sa klubovima iz okruženja. Nekoliko članova kluba je učestvovalo je i na Telemach košarkaškom kampu na Bjelašnici, te u Novom Gradu. Skupštinom je predsjedavao Amir Pašalić, inače trener omladinskih selekcija u OKK „Sana“, koji će ovu funkciju obnašati i u narednom mandatu. On je naglasio da je iza kluba dosta zahtjevna i uspješna godina, ali da je najbitnije da je u ovim teškim vremenima košarka opstala u gradu na devet rijeka. Skupštini je prisustvovao i Velid Kužalj, predsjednik Općinskog sportskog saveza koji je rekao da se radi o dobro organiziranom i uspješnom sportskom kolektivu. On je naglasio da je klub imao i u narednom periodu će imati podršku Saveza.

Novi predsjednik OKK Sana, Jasmin Burnić, je naglasio da ima velike planove za naredne godine, a neki od ciljeva su pokretanje Škole košarke za uzraste od 7 do 12 godina, zatim da se nastavi takmičenje sa mlađim selekcijama u Ligi mladih USK, a jedan od prioriteta je da se pokrene i seniorska ekipa koja bi igrala KUP takmičenja. Nakon 12 godina iz kluba odlazi Emir Lasić koji je uspješno bio na čelu ovog sportskog kolektiva. Za vrijeme njegovog mandata klub je više puta osvajao prva mjesta u Kantonalnoj ligi USK u pionirskoj i kadetskoj selekciji,a seniori su osvojili i prvo mjesto u kupu USK i 2012. godine izborili plasman 1/8 finale kupa BiH, a eliminisani su od višestrukog bh. šampiona banjalučke Igokee. Na kraju novom rukovodstvu OKK „Sana“ samo možemo zaželjeti puno uspjeha i da ostvare zacrtane planove, a mladim sanskim košarkašima sreću i nove dobre partije u predstojećim utakmicama.

Izvor: RTV Sana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *