Meho Batić izabran za novog predsjednika Podrgmeča

Prijedlozi za članovi Verifikacione komisije i dva ovjerivača zapisnika.
Izvod iz zapisnika sa prošle sjednice obrazložila Zinaida Hromalić i isti je jednoglasno usvojen. Pod trećom tačkom obrazloženje dala Zinajda Hromalić a potom Velid Kuželj otvorio raspravu i tražio prijedloge za koptiranje novih delegata. Predloženo je osam novih kandidata a predsjedavajući Kuželj pitao je delegate ima li još prijedloga. Pošto nije bilo novih prijedloga dao je na izjašnjavanje-glasanje da predloženi kandidati budu koptirani u skupštinu. Poslije jednoglasnog izjašnjavanja delegata, konstatovao je da su izabrani sljedeći delegati: Aldin Pilpović, Arnes Fifić, Armin Islamović, Anel Burnić, Besim Islamčević , Haris Halkić, Selmo Kočan i Meho Batić.


Potom je otvorena rasprava i predlaganje kandidata za predsjednika skupštine. Po zatvaranju rasprave predsjedavajući je konstatovao da je predložen jedan kandidat Anel Burnić, te dao na izjašnjavanje. Jednoglasnim izjašnjavanjem delegata skupštine za predsjednika je izabran Anel Burnić. Izabrani predsjednik se pridružio radnom predsjedništvu i obratio prisutnim. Zahvalio se na povjerenju i prikladnim riječima pozvao sve delegate da daju svoj doprinos u daljnjem radu kluba, te stvaranju pozitivne klime unutar a tako i izvan kluba kako bi se u klubu moglo normalno raditi i stvoriti svi preduvjete jedne pozitivne priče i stvarati bolje preduvjete za rad i takmičenje svih selekcija u klubu. Po dnevnom redu otvorena je rasprava za izbora predsjednika Upravnog odbora i dato delegatima da predlože kandidate. Prijedlog kandidature za Mehu Batića je dat na izjašnjavanje ali prije izjašnjavanja delegati su umjesto njega u skupštinu također jednoglasnim izjašnjavanjem imenovali Sanela Jusovića, kapitena seniorske ekipe.

Jednoglasnim izjašnjavanjem svih delegata, Meho Batić je izabran za novog predsjednika Upravnog odbora. Potom se obratio prisutnim, zahvalio na povjerenju i pozvao na istinsku saradnju svih delegata i svih drugi koji žele se uključiti u rad kluba i dati svoj mogući doprinos i vrata svim takvim u Podgrmeču bit će otvorena. Dogovoren je rok da predloži i ostale članove Upravnog odbora te da se ispoštuje isti kako bi statusne promjene mogle biti blagovremeno proslijeđena kantonalnom Ministarstvu pravosuđa i rada na registraciju. Po završetku obraćanja novoizabranog predsjednika Batića, delegatima i drugim prisutnim obratio se Enes Karić rekavši da svi oni koji nisu večeras bili birani, imaju mogućnost i biti će rado prihvaćeni da se uključe u rad kluba preko Komisija koje će biti izabrane. Pod tekućim pitanjima delegat Armin Islamović imao je tehničku intervenciju vezano za dopise i akte kluba da budu sa logom kluba i neophodnim drugim pokazateljima koji su karakteristični za korespedenciju i informacije vezane za klub.

 

Izvor: E.Sana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *