Amela Trožić najuspješniji sportista Sanskog Mosta za 2022. godinu

Amela Trožić , članica Atletkog kluba „Sana“ proglašena je najuspješnijim sportistom Sanskog Mosta za 2022. godinu. Nagrada je zasluženo došla u ruke ove uzorne sportašice, a do titule najbolje je došla nakon ostvarenih odličnih rezultata na prvenstvima BiH.

Tradicionalna svečanost Izbor najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta, ovaj put za 2022. godinu, održana je sinoć u sali  Kino Sana uz prisustvo brojnih sportista, sportskih radnika i građana. Kako je rečeno, sanski sportisti su i u protekloj  godini ostvarili zavidne rezultate i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima, nego i na međunarodnoj sceni. Sportisti ovog grada su zablistali i penjali se na pobjednička postolja širom Bosne i Hercegovine, ali i na mnogim velikim takmičenjima van granica naše zemlje. U ime Upravnog odbora Općinskog sportkog saveza obratio se Kemal Hodžić Hepa, trener KK “Hurije”. On je naglasio da najbolji sposrtisti zaslužuju da se nagrade na jednoj ovakvoj svečanosti, te zahvalio svima onima koji su na bio koji  način pomogli i još pomažu rad sportskih klubova i udruženja.

Elvis Felić, generalni sekrretar Sportkog saveza USK, u svom obraćanju je istakao da će Savez pomagati klubovima i sportskim udruženjima iz Sanskog Mosta i u tekućoj kalendarskoj godini.

Prisutnima se obratio i Almin Hopovac, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanskog kantona, koji je čestitao sanskim sportistima na ostvarenim odličnim rezultatima u prošloj godini. On je najavio bolje dane za sve klubove u USK jer će u budžetu biti osigurana znatno veća sredstva za sport.

Načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović čestitao je sportistima na ostvarenim odličnim rezultatima u prošloj godini. On se nada da će u narednim godinama uspjesi biti još bolji,a pomoć Općine će biti još i veća.

Za najuspješnieg  sportistu općine Sanski Most za 2022. godinu proglašena je Amela Trožić, članica Atletskog kluba “Sana”, a treba naglasiti da je titulu najbolje sanske sportašice ponjela i za 2021. godinu. Ona trenutno živi u Sarajevu gdje se zaposlila nakon uspješnog okončanja studija na Pravnom fakultetu, ali još uvijek nastupa za klub iz svog rodnog grada. Amela je do titule najbolje sportašice došla nakon ostvranih odličnih rezultata na prvenstvima  Bosne i Hervegivine. Druga mjesta i srebrne medalje je osvojila na maratonu u Tuzli u oktobru prošle godine, dok se u martu u Sarajevu na pobjedničko postolje popela u disciplini 10.000 matara. Nažalost, Amela iz opravdanih razloga sinoć nije mogla prisustvovati svečanosti, a nagradu je primio njen otac Munib. On se zahvalilo Općinskom spotskom savezu što je prepozano Ameline rezultate.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *